Open AI rolt nieuwste versie van zijn GPT-taalmodel uit

OpenAI heeft dinsdag de nieuwste versie van zijn GPT-taalmodel aangekondigd, GPT-4. Voor het eerst accepteert GPT ook afbeeldingen voor bewerking. Het GPT-taalmodel vormt de basis voor AI-chatbots als ChatGPT en zoekmachine Bing van Microsoft.
GPT-4 is betrouwbaarder, creatiever en kan veel genuanceerdere instructies verwerken, stelt het softwarebedrijf.
De voorganger, GPT-3.5, accepteerde alleen tekst als invoer. Maar ook op dit gebied presteert GPT-4.0 beter. GPT-4 zou in vergelijking met GPT-3.5 betrouwbaarder en creatiever zijn.
Een online demonstratie door Greg Brockman, de directeur van OpenAI, toonde aan GTP een foto kon maken van een handgetekende mock-up en er een echte website van kon maken.

Hand-drawn pencil drawing -> website (https://t.co/4kexpvYAgV).
Prompt: “Write brief HTML/JS to turn this mock-up into a colorful website, where the jokes are replaced by two real jokes.” https://t.co/zQ4smwqGVo pic.twitter.com/cunT74HO5l
— Greg Brockman (@gdb) March 15, 2023

Ook kan GPT-4 een foto beschrijven en bijvoorbeeld aangeven wat er grappig aan is.Verder kan GPT-4 individuen helpen hun belastingen te berekenen.
De tekstinvoerfunctie zal beschikbaar zijn voor ChatGPT Plus-abonnees en voor softwareontwikkelaars, al geldt er een wachtlijst, terwijl de mogelijkheid om afbeeldingen in te voeren nog een experiment blijft. OpenAI test functies in eerste instantie in samenwerking met Be My Eyes, een app die blinden en slechtzienden toegankelijker ondersteunt.
Er is zes maanden gewerkt om de prestaties van de nieuwste versie te verfijnen, maar die zal zeker nog beperkingen hebben, zoals sociale vooroordelen, zogenoemde hallucinaties en vijandige reacties. Het AI-model is getraind met de supercomputers van Microsoft, dat eerder miljarden in OpenAI investeerde.
OpenAI bracht ChatGPT in november uit, waarna de tool begin dit jaar al 100 miljoen gebruikers telde.

Lees hier het bericht