‘Ook Twitter wil eigen ChatGPT’

Twitter ontwikkelt zijn eigen Large Language Model (LLM), waarvoor tienduizend Nvidia-processoren zijn aangeschaft. Daarmee wil eigenaar Elon Musk zijn eigen ChatGPT lanceren.
De miljardair was tot 2018 bestuurslid van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, en ook autobedrijf Tesla van Musk staat bekend om zijn AI-toepassingen voor autonoom rijden.
Met een eigen Large Language Model (LLM) zou Twitter zijn zoekfunctie en getoonde advertenties kunnen verbeteren, al heeft Musk zijn investering van mogelijk tientallen miljoenen euro’s nog niet nader toegelicht.
Volgens The Wall Street Journal en The Financial Times heeft Musk zelfs al een nieuw bedrijf voor kunstmatige intelligentie opgericht genaamd X.AI Corp.
Het nieuwe bedrijf is opgericht in Nevada en vermeldt Musk als de enige directeur, en Jared Birchall, de directeur van de kantoren van zijn familie, als secretaris.
Naar verluidt huurde hij in maart reeds twee voormalige DeepMind-onderzoekers in, onder wie wetenschapper Igor Babuschkin, van wie wordt aangenomen dat hij het nieuwe project leidt
Musk was één van de ruim 1.100 initiatiefnemers die pleitten voor een tijdelijke rem op de ontwikkeling van AI toepassingen. Volgens hen zou de ontwikkeling van onder meer ChatGPT sneller verlopen dan gewenst.

Lees hier het bericht