Online omzet Jumbo in 2023 met 8,8 procent gestegen

De omzet uit onlineactiviteiten van Jumbo in Nederland laat een groei zien van 8,8 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde halfjaarcijfers.
Steeds meer klanten ontdekken volgens het concern de voordelen van Jumbo Bezorgeloos, een aantrekkelijk geprijsd abonnement op thuisbezorging dat Jumbo vorig jaar introduceerde. Ook in de zakelijke markt blijft de hoeveelheid bestellingen doorgroeien.
Afgelopen voorjaar heeft Jumbo de samenwerking met Getir, de eigenaar van ‘flitsbezorger’ Gorillas, beëindigd. Hierdoor kan Jumbo meer focus houden op de verdere ontwikkeling en groei van de eigen onlineactiviteiten.
Koninklijke Jumbo Food Groep heeft in het eerste halfjaar van 2023 een concernomzet geboekt van 5,96 miljard euro. Dat is een stijging van 8,8 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei komt voor een groot deel door onvermijdbare prijsstijgingen als gevolg van de aanhoudende inflatie.
Tegelijkertijd had Jumbo te kampen met ongekende prijs-, huur- en energieverhogingen, een forse stijging van de cao-lonen en een dalend consumentenvertrouwen.
De omzetgroei van Jumbo in Nederland was in de afgelopen periode iets onder het marktgemiddelde (9,4%, bron: NielsenIQ), waardoor het marktaandeel licht daalde. In België heeft Jumbo met een omzetgroei van 68 procent de markt wel verslagen, wat een stijging van het marktaandeel tot gevolg had.

Lees hier het bericht