Online omzet in februari 6 procent hoger

De online omzet was in februari 6 procent hoger dan in februari 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 11,2 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 1,4 procent lager, volgens het CBS.
De totale detailhandel heeft in februari 8,5 procent meer omgezet dan in februari 2022. Het verkoopvolume was wel 2,9 procent lager. De omzet van de non-foodsector groeide met 5,3 procent en de omzet van de foodsector met 10,5 procent.
De drogisterijen, de kledingwinkels, de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in consumentenelektronica en witgoed hebben in februari meer omgezet dan in februari 2022. Daarentegen hebben de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) in februari minder omgezet.
Consumenten waren in maart opnieuw minder somber, maar het vertrouwen is nog laag. Het consumentenvertrouwen lag ver onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Ook het vertrouwen van producenten verbeterde in maart wat en lag boven het langjarig gemiddelde.
In januari 2023 hebben huishoudens 6,2 procent meer besteed dan in januari 2022. Net als in voorgaande maanden hebben ze meer besteed aan diensten, maar minder aan goederen. Vorig jaar januari kampten niet-essentiële winkels en de dienstensector met strenge coronamaatregelen.

Lees hier het bericht