Online drukkerij Simian breidt activiteiten uit naar Frankrijk

De Groningse online drukkerij Simian heeft Flyerzone.fr overgenomen. Hiermee breidt de online drukker zijn activiteiten uit naar Frankrijk. Simian verwacht dat Flyerzone.fr binnen één jaar zijn meerwaarde bewijst dankzij de drukorders van duizenden Fransen.
Simian is in Nederland vooral bekend van het merk en dochteronderneming Reclameland. ‘Flyers, spandoeken, textiel, posters en stickers; de Fransen krijgen in de toekomst ook toegang tot ons volledige assortiment”, aldus Simian-CEO Wouter Haan.
In België is Drukland.be het label waarmee de drukkerijgigant opereert. De drukker uit Groningen had de Belgische tak van het Flyerzone-label al onder zich. Vanaf vandaag is daar dus ook Flyerzone.fr aan toegevoegd.
Online drukkerij Flyerzone.fr is gevestigd in Montpellier en maakte tot de overname door Simian deel uit van de groep Grafenia. De Franse drukker levert gepersonaliseerd drukwerk aan duizenden klanten in heel Frankrijk. Het bedrijf blijft dezelfde naam voeren en kantoor houden in Montpellier.
Alle Franse bestellingen zullen in Groningen gedrukt worden. Daar heeft Simian meer dan vijf voetbalvelden aan productie staan. Vanuit Nederland wordt heel Frankrijk beleverd. Juist doordat Simian alles in eigen huis produceert, is het nieuwe aanbod voor Franse klanten op Flyerzone.fr groter dan het eerst was.
De komst naar Frankrijk is het tweede buitenlandse avontuur binnen het internationale groeiverhaal van Simian. Sinds 2010 is Simian actief in België. In 2021 openden de Groningers voor het eerst ook een fysiek kantoor over de grens. Begin dit jaar betraden ze de Franstalige markt, met de komst naar Wallonië.

Lees hier het bericht