Online crossborder EU-handel: 179 miljard (+5%)

Internationale e-commerce binnen de Europese landsgrenzen groeide in 2022 met vijf procent tot 179 miljard euro.
Dat blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie hiervan door Cross-Border Commerce Europe, een platform dat crossborder e-commerce in Europa stimuleert. De cijfers omvatten niet het segment Reizen.
Een totaal van 106 miljard euro aan omzet werd over de grens gegenereerd door Europese webwinkels (versus handelsplatformen).
Het nieuwe onderzoek wijst IKEA weer aan als grootste internationale verkoper, gevolgd door Lidl, Zalando H&M en LEGO. De vijf daarna zijn: Zara, Jysk, Bauhaus, Notino en Adidas. Geschatte of werkelijke omzetcijfers noemen de onderzoekers niet.
Deze top tien is een combinatie van retailers, pure players, retailer-marketplaces en merkfabrikanten. De nieuwkomers zijn Notino en Adidas. Deze kopgroep vertegenwoordigt negentien procent van de totale omzet van de top vijfhonderd.
De B2C online omzet van goederen groeide in 2022 met drie tot 657 miljard euro. In 2022 bereikten de crossborder e-commerce-inkomsten in Europa 179 miljard, een stijging van vijf procent ten opzichte van 2021.

Lees hier het bericht