Online bereik van zorgverzekering aanbieders al naar meer dan 6 miljoen personen

In november 2022 is het aantal personen dat online een website en/of app van een zorgverzekering aanbieder bezocht al gestegen naar meer dan 6 miljoen personen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK.

Sinds de eerste premies voor het nieuwe jaar beschikbaar kwamen is het bereik in aanloop naar de belangrijke decembermaand al sterk gestegen. De piek in bereik lag in de laatste weken van november. In de vergelijking van de prijzen en diensten hebben in november ook meer dan 4 miljoen personen gebruik gemaakt van de online zorg vergelijkingsdiensten.
Ten opzichte van de maand oktober kennen de aanbieders een stijging in unieke bezoekers van meer dan 25%, ofwel 1,3 miljoen personen. Relatief gezien is de stijging het sterkst in de middengroep sociale klasse (B2) met een stijging van 31 procent.
Opvallend is ook de stijging onder personen met een lagere opleiding ten opzichte van een jaar eerder; dit jaar heeft 26% van deze groep de zorgverzekering aanbieders online bezocht terwijl dit niveau vorig jaar op 20 procent lag.
De stijging in bereik van de aanbieders is ook in grote mate afkomstig van de online vergelijkingsdiensten: 83 procent van de bezoekers van de vergelijkingsdiensten heeft in de maand november ook een aanbieder bezocht. Ook was er een hoge mate van overlap tussen de verschillende aanbieders, wat duidt op oriëntatie en vergelijking tussen de aangeboden verzekeringen.
De verhoogde focus op de nieuwe zorgverzekeringen draagt ook bij aan een hogere bezoekfrequentie: nagenoeg de helft van de online bezoekers in november bezocht op 3 verschillende dagen of vaker online één of meerdere aanbieders. Bij de vergelijkingsdiensten lag dit aandeel van 3+ dagen net iets lager, namelijk op 38 procent.
Adfact ziet ook een sterke stijging van de offline bestedingen onder verzekeraars en vergelijkingsdiensten in november. Zo stegen deze bestedingen onder zorgverzekering aanbieders in november naar nagenoeg 10 miljoen euro terwijl de online vergelijkingsdiensten 2,2 miljoen euro uitgaven aan offline reclame-uitingen.
 
 
 
 

Lees hier het bericht