Onderzoek Shopify: consument koopbewuster door inflatie

Nederlandse consumenten rekenen erop dat het eind november koopjes zal regenen en stellen aankopen uit. Ook de tanende economie zorgt ervoor dat men koopbewuster wordt.
Een onderzoek van Shopify bevestigt een beeld dat winkeliers en al enkele maanden zien. De consument winkelt bewuster, niet enkel om economische motieven, maar ook duurzaamheid speelt een rol.
Een persbericht van het e-commerceplatform vertelt: “Zestig procent is op zoek naar duurzame producten die geen afbreuk doen aan hun normen en waarden over duurzaamheid. 59 procent van de Nederlandse consumenten is bereid langer op een artikel te wachten wanneer het van een duurzaam merk komt.”
Op 29 november aanstaande vindt Black Friday plaats, een koopjesfestijn dat zich in korte tijd een vaste positie op de Nederlandse e-commercemarkt heeft verworven. Om logistieke en commerciële redenen is die dag echter opgerekt van één dag naar minstens een week.
Veel winkels hebben te kampen met overvolle magazijnen. Het kan voor de consument lonen om te wachten tot de actieperiode, want ondernemers willen ruimte maken in de schappen voor nieuwe collecties. Volgens Shopify rekent het winkelend publiek daar ook op.
“Zo kiest 40 procent van de consumenten er bewust voor om te shoppen met Black Friday, voordat de prijsstijgingen door inflatie echt voelbaar worden.”
Foto: Clint Budd (cc)

Lees hier het bericht