Omzet ploeterend Wish: -72 procent

Het lek is nog lang niet boven, want de kwartaalomzetten bij Wish daalden in 2021 en 2022 met respectievelijk 64 en 72 procent. Het bedrijf ploetert door met zijn herpositionering.
Bij AliExpress wordt enkele procenten minder besteld, en dat deert het moederbedrijf eigenlijk niet eens, maar bij Wish is het dweilen met de kraan open. Zo laten de cijfers over eind 2022 zien (PDF).
De omzet daalde van 2,1 miljard naar 570 miljoen dollar. Het verlies (netto) bedraagt 384 miljoen dollar en de cashflow gaat nog steeds de verkeerde kant op (-424 miljoen).
Het aantal maandelijks actieve klanten daalde van 74 naar 24 miljoen. Dat is op zich niet heel verwonderlijk, want vorig jaar schroefde Wish het aantal markten waarin het actief is met 79 terug.
Het management steekt zijn energie in het op orde brengen van de fundamenten. Richting de consument moet de merkuitstraling verbeteren. Concreet betekent dat, dat bestellingen sneller worden afgeleverd, dat er minder retouren worden aangemeld en dat er minder orders worden geannuleerd. Voor winkeliers worden er bijvoorbeeld vaker campagnes gehouden die klanten moeten trekken.
Om meer verkeer naar Wish te trekken zijn er samenwerkingen aangegaan met internationale affiliatepartijen als affinity, Klarna, honey, RetailMeNot en Rakuten.
Shoppingapp Wish opende zijn Europese kantoor in Amsterdam in 2017.
Foto: Giuseppe Milo (cc)

Lees hier het bericht