Omzet Messagebird naar 582 miljoen (+34%)

Digitaal postkantoor Messagebird zag zijn omzet in 2022 met een derde stijgen tot 582 miljoen euro. Door stijgende kosten kleurde het nettoresultaat nog rood.
Het bedrijf uit Amsterdam heeft een voortvarend jaar achter de rug waarin zijn communicatieplatform gretig aftrek vindt. Grote en kleine bedrijven gebruiken de cloudtechniek van CEO Robert Vis om hun marketing en klantcontact te digitaliseren en automatiseren.
Concreet houdt dat in, dat de scale-up een soort centraal postkantoor heeft waar bedrijven inkomende en uitgaande e-mail, WhatsApp, SMS, Instagram, chat en telefonie beheren.
Quote duikelde de jaarcijfers van Messagebird op en ziet dat het personeelsbestand na de reorganisatie met honderd nam kromp, maar ook dat er nog honderden miljoenen euro’s in kas zitten. Genoeg geld om autonoom door te groeien en eventuele overnames mee te financieren.
Onder de streep werd een verlies van 74 miljoen euro geboekt.
In 2020 was er nog sprake van een beursgang voor Messagebird.
De Nederlandse concurrent CM.com zag in 2022 de omzet met negentien procent stijgen tot 283 miljoen euro (PDF). Het nettoverlies van de Brabanders verdubbelde ruim tot 45 miljoen euro.

Lees hier het bericht