Omzet Flink naar 400 miljoen in 2022

Flitsbezorger Flink verwacht eind 2024 winst te maken in Nederland en Frankrijk. Thuismarkt Duitsland kan al eind 2023 zwarte cijfers gaan schrijven, aldus de leiding. De jaaromzet over 2022 lag rond de 400 miljoen euro.
Heel erg saai. Zo omschrijft topman Oliver Merkel zijn Berlijnse bedrijf Flink aan de Financial Times. En het is die terughoudende opstelling die er wel eens voor kan zorgen dat de flitsbezorger niet al te veel moet indikken of, zoals Gorillas, zelfs de handdoek moet gooien.
Aan het begin van de coronapandemie waren het de lievelingen van investeerders: Gorillas, Getir, Flink, Weezy, Cajoo en tal van lokale varianten die nooit tot internationale schaal kwamen. In korte tijd ontvingen dit soort partijen meer dan vijf miljard euro durfkapitaal. Investeerders stapten vooral in de belofte, want uiteindelijk bleken voorspellingen en verwachtingen een te wankele basis.
Flink zag de omzet in 2022 met een factor vijf toenemen van tachtig miljoen euro eind 2021 tot vierhonderd miljoen eind december jongstleden. Die groeiversnelling en dat tempo denkt Merkel niet te zullen handhaven dit jaar. Dat wil hij ook niet, juist om – saai – op de kosten te kunnen sturen.
Twintig procent van de lokale magazijnen in Duitsland is operationeel winstgevend, laat de CEO zich door boekhouder KPMG vertellen.
Flink is dusdanig gefinancierd dat het eind 2024 wel kan halen. Tot dusver haalde de flitsbezorger zevenhonderd miljoen dollar op bij zijn Amerikaanse tegenhanger DoorDash en investeerder Prosus.
In Nederland is Flink actief in 35 steden.

Lees hier het bericht