Nu ook pakketten van DPD via pakketwanden van De Buren

Vanaf deze week is DPD toegevoegd aan het open netwerk van onbemande pakketwanden van De Buren. Consumenten en bedrijven kunnen hun pakketten nu ook via de onbemande automatische pakketwanden van De Buren versturen. Het ontvangen van pakketten van DPD zal binnen een paar maanden mogelijk zijn.
Het is volgens De Buren cruciaal dat concurrerende pakketdiensten gaan samenwerken voor het efficiënter en duurzamer inrichten van de pakketbezorging. Want er is een keerzijde aan de explosief gegroeide pakketmarkt: overlast in de wijk door rondrijdende pakketbusjes, toename van CO2-uitstoot en minder snelheid voor de consument.
De verschillende pakketdiensten kunnen hun pakjes in één keer afleveren in de pakketwand en besparen hierdoor vele onnodig afgelegde kilometers.
In de omgeving van Veenendaal en Rotterdam zijn nu de eerste pakketwanden geïntegreerd met het systeem van DPD. Op zeer korte termijn zal dat gebeuren met alle openbare pakketwanden van De Buren.
De Buren claimt het grootste openbare systeem van onbemande pakketpunten. Op dit moment bouwt het bedrijf aan een open netwerk van 3.000 onbemande pakketpunten. De Buren is in 2011 begonnen met het ontwikkelen van de onbemande pakketwand.

Lees hier het bericht