Nintendo zegt toe controllers gratis te repareren

Nintendo heeft toegezegd controllers van spelconsole Nintendo Switch gratis te repareren, ook als de wettelijke garantie al is verstreken. Dit is het resultaat van een gezamenlijke actie van het Europese netwerk van consumentenautoriteiten CPC (Consumer Protection Cooperation) richting Nintendo.
Door een terugkerend technisch probleem reageerden de controllers niet meer. Nintendo heeft toegezegd dat consumenten deze controllers gratis kunnen laten repareren, ook als de garantie is verstreken.
Gebruikers van de Nintendo Switch-console klaagden onder meer bij de consumentenorganisaties over controleverlies bij het spelen van games op de spelcomputer. De kwaliteit van de controllers verslechterde al snel na de aankoop en de joysticks van de controllers gaven commando’s zonder dat ze door de gebruiker waren aangeraakt. Dit maakte de controllers onbruikbaar.
Consumenten die ze niet gemakkelijk of gratis konden repareren, konden niets anders dan ze weggooien en vervangen door nieuwe, met onnodig elektronisch afval tot gevolg.
Het technische probleem, bekend geworden als de ‘Joy-Con drift’, deed zich voor in zowel de Nintendo Switch als de Nintendo Switch Lite consoles.

Lees hier het bericht