Nieuwe Emerce videocollectie rond digitale groothandel

Intershop, Conrad, ING en Schneider Electric schuiven eind november aan bij de Digital Wholesale Collection, een nieuwe videopresentatie rond de digitale groothandel.
Marktanalyse laat groeikansen zien voor de B2B Wholesale op het gebied van e-commerce. Waar liggen die kansen precies, en hoe verzilver je deze? Diverse experts vertellen je alle ins- en outs.
Tijdens de coronapandemie zijn de online verkopen in een stroomversnelling geraakt. Niet alleen in de B2C-markt, maar zeker ook in de zakelijke markt. De verwachting is dat de transitie naar een omnichannel verdienmodel in de groothandel de komende jaren zal doorzetten. Dirk Mulder, Sector specialist Trade & Retail van ING Bank, weet daar meer over.
De e-commerce-app van Wildkamp geeft zakelijke klanten van Wildkamp toegang tot het volledige assortiment van meer dan 100.000 artikelen. Met de scanfunctie kunnen producten vanuit ‘de zaak’ gescand en besteld worden. In Wildkamp-vestigingen zorgt de scanfunctie voor sneller winkelen en afrekenen. Jos Veldwijk Manager Marketing en E-Business van Jarola Group zal dat nader toelichten.
Rian Faaij, Digital marketing director Wernsing Food Family / QSTA
vertelt hoe hij met gepersonaliseerde content marketing en volledig gedigitaliseerde warehousing zijn doelgroep bedient en zo de omzet vergroot.
Hoe organiseer je de B2B Customer Experience rondom de inrichting van een tijdelijke event locatie? En wat als je product of dienst niet te koop is met één muisklik? Of producten verkoopt waarbij meerdere partijen betrokken zijn bij het verkoopproces? Over dit soort vraagstukken spreken we met Koen van Dillen van Ibexa, dat een Experience Management Platform biedt uitsluitend voor B2B.
En met Gerrit Enthoven en Roel van Alebeek van resp. Intershop en Roel van Alebeek eCommerce gaan we het hebben over de investering in klantdata en moderne e-commerce technologieën waarmee groothandels nieuwe groei kansen realiseren.
Sligro Food Group verschuift van traditionele groothandel naar datapartij door te kiezen voor een duidelijke omni-channel strategie. Dit stelt ze in staat om met vernuftige rekenmodellen zowel klanten als leveranciers waardevolle inzichten te kunnen bieden. Met Koos Schepens, Manager Marketing Automation bij Sligro en Erwin van Oosten, Head of Client bij Building Blocks, spreken over hoe Sligro hiermee een voortrekkersrol pakt in de keten.
Het volledige overzicht van presentaties vind je hier. Digital Wholesale gaat 24 november live. Kijken is gratis na registratie.
Foto Shutterstock
 

Lees hier het bericht