Netwerk Groene Stadhubs (NGS) naam van coöperatie die vervoerders met elkaar verbindt

Netwerk Groene Stadhubs (NGS) heet de coöperatie die sinds 2 november 2022 verschillende vervoerders in Nederland met elkaar verbindt. Hun hubs minimaliseren het aantal transportbewegingen in de stad en regio door zendingen te bundelen. Eén zero-emissie voertuig bezorgt dan alle leveringen, in plaats van meerdere (vervuilende) voertuigen die door de stad rijden.
De handtekening onder deze samenwerking is nog nat, maar dat deze manier van bezorgen aanslaat is duidelijk: Packaly (onder andere voor Blokker) en StoreShippers hebben zich al aangesloten met hun Ship-From-Store zendingen. Maar ook CB (stads- en last mile distributie) werkt al samen met NGS in diverse steden. Ook lopen er meerdere pilots om zero-emissie te bezorgen voor verschillende andere landelijke partijen.
Bijkomend voordeel voor de klanten is dat alle stadhubs werken met één systeem. Ze gaan dus een samenwerking aan met het logistieke bedrijf in hun stad, maar krijgen daarmee toegang tot een landelijk, duurzaam netwerk in alle steden. Waarbij ze indirect samenwerken met alle lokale partijen. En omdat die plaatselijke vervoerders allemaal in hetzelfde systeem werken, zijn ook services zoals track & trace en klantenservice centraal geregeld.

Lees hier het bericht