Netflix tegen Canadezen: duurder abonnement of reclame kijken

In Canada snijdt Netflix het Basis-abonnement weg uit zijn portfolio. Klanten van de videodienst moeten óf een duurder abonnement nemen óf accepteren dat ze reclame te zien krijgen bij series en films.
Er zijn vooralsnog geen signalen dat Netflix deze constructie ook naar andere landen gaat uitrollen. Maar in het verleden is Canada wel vaker gebruikt als testmarkt voor nieuwe concepten en variaties in Netflix’ aanbod.
Het basisabonnement van tien dollar per maand verdwijnt https://www.theverge.com/2023/6/26/23773989/netflix-basic-ad-free-plan-canada-end-drop , zo bevestigt de streamingdienst aan techuitgave The Verge. Canadezen kunnen kiezen uit: zes dollar per maand, maar met reclame of 16,50 dollar en dan zonder commercials.
In de VS ligt de omzet van het reclame-abonnement hoger dan het Basic-abonnement zonder commercials, vertelde CFO Spence Neumann bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers,.
Microsoft levert de technologie achter de reclamedienst.
De Netflix-variant met reclame werd op 3 november 2022 gelanceerd, maar is nog niet in Nederland actief. Abonnees krijgen bij het reclame-abonnement vier à vijf minuten aan commerciële boodschappen per uur voorgeschoteld. Die duren tussen vijftien en dertig seconden en worden afgespeeld voor en tijdens een serie of film.

Lees hier het bericht