Nederlandse fintech Sprinque breidt verder uit in Europa

Sprinque, aanbieder van internationale B2B-betalingen, breidt uit naar Duitsland en Spanje. De Nederlandse fintech opent nieuwe kantoren in Berlijn en Madrid en benoemt Mikko Riikkinen en Jaime de Wenetz tot country managers.
Het B2B-betalingsplatform, dat in 2021 in Amsterdam werd opgericht, breidt uit met als doel de Europese markt te veroveren met zijn alternatieve financieringsmodel. Sprinque claimt dat zijn oplossing vertragingen beperkt en de liquiditeitspositie van bedrijven verbetert.
Het platform stelt verkopers in staat om betalen op rekening aan te bieden aan hun online B2B-kopers met betalingstermijnen van 30 tot 90 dagen, zonder de (administratieve) werklast of het risico van de transactie op zich te nemen. De oplossingen kunnen worden geïntegreerd via API’s, e-commerce plugins (bijvoorbeeld Magento, Prestashop en WooCommerce), maar de technologie kan ook worden gebruikt voor transacties die via offline verkoopkanalen tot stand komen.
Sprinque voert direct een fraude- en kredietbeoordeling uit (met een goedkeuringspercentage van +95%). Na goedkeuring wordt een doorlopend kredietlimiet verstrekt die kopers voor meerdere aankopen kunnen gebruiken.
Eerder dit jaar heeft Sprinque zijn seed funding van 6 miljoen euro en een kredietfaciliteit van 20 miljoen van Avellinia Capital veiliggesteld.
 

Lees hier het bericht