MWC: Samsung onthult eigen oplossing voor satellietgebaseerde smartphonecommunicatie

In de aanloop van het Mobile World Congress heeft Samsung een eigen oplossing aangekondigd voor satellietcommunicatie op smartphones. Het bedrijf onthult een speciaal modem, waarmee telefoons kunnen communiceren met satellieten op locaties waar er geen mobiele verbinding is.
Het bedrijf zegt dat het deze technologie wil integreren in zijn eigen Exynos-chip, die in veel Samsung-smartphones wordt gebruikt, maar niet in het huidige vlaggenschip Galaxy S23.
Apple was de eerste grote smartphonefabrikant met satellietcommunicatie in de iPhone 14 en 14 Pro. Het bedrijf maakte deze technologie eerst beschikbaar in de VS en Canada en breidde het later uit naar Frankrijk, Duitsland, Ierland en het VK. Apple vertrouwt op het satellietnetwerk van Globalstar.
De huidige generatie satellietcommunicatietechnologie ondersteunt alleen sms en bellen in noodsituaties. Maar Samsung beweert dat toekomstige versies van zijn technologie ook foto’s en video’s kunnen verzenden.
Op de Consumer Electronics Show (CES) kondigde Qualcomm een samenwerking aan met Iridium om satellietcommunicatie naar Android-telefoons te brengen, voor zover die draaien op een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Lees hier het bericht