MWC: ‘Metaverse is te veel een eilandenrijk’

Onbedoeld ging een forumdiscussie over Web3 op het Mobile World Congress toch weer grotendeels over de negatieve aspecten van de metaverse. “Zeg eens eerlijk, hoeveel mensen zitten daar eigenlijk op?”, vroeg Pilo Bonow, oprichter en CELO van PIABO en een belangrijke investeerder van Berlijnse startup, zich gisteren af.
Bonow constateert dat de voordelen van de metaverse nog te weinig benadrukt worden. “Winkelen in de metaverse is ingewikkelder dan in de fysieke wereld, er zijn nog te veel technische problemen op te lossen.”
Markus Peuler, CEO van NeXR Technologies, constateert dat de metaverse toch voornamelijk uit eilanden bestaat. “Je kunt niet makkelijk overstappen van het ene eiland naar het andere, je kunt je virtuele identiteit niet meenemen, je moet je als het ware compleet uitkleden en opnieuw beginnen.”
Maar diezelfde Peuler verwacht toch ook wel resultaten op de lange termijn. “Tijdens corona hebben we leren videovergaderen, dat is nu heel acceptabel geworden. Met elkaar samenwerken in een virtuele omgeving zal gemeengoed worden, al hoef je je niet als Batman te verkleden.”
CEO Erik Huberman van Hawke Media vindt het tijd worden voor een metaversewinter, “Het kaf moet van het koren gescheiden worden, de afgelopen tijd is de metaverse te veel een hype geweest, waardoor de aandacht is afgeleid van wat je er mogelijk mee zou kunnen doen.”
Ursula O’Kuinghttons, directeur Communications & Partnerships van de Web3 Foundation, heeft vertrouwen in de verdere ontwikkeling van de technologie. Zij wijst op Nike. Het wereldberoemde sportmerk nam het Web3 bedrijf RTFKT over.
Het bedrijf richt zich met NFT’s op verzamelobjecten uit de gaming wereld. Nike gaf al eerder aan dat het zijn schoenen wil ‘tokeniseren’ met behulp van NFT’s op de Ethereum (ETH) blockchain.

Lees hier het bericht