Musk: Record aantal aanmeldingen voor Twitter

Twitter ziet het aantal aanmeldingen van nieuwe gebruikers sterk stijgen. Dat maakte eigenaar Elon Musk dit weekend bekend, daarmee suggererend dat een minder stringent moderatiebeleid juist goed voor het platform is.
Het aantal nieuwe aanmeldingen is gestegen naar meer dan twee miljoen per dag in de afgelopen zeven dagen vanaf 16 november, een stijging van 66 procent in vergelijking met dezelfde week in 2021.
Daarnaast lijken gebruikers meer tijd te besteden aan Twitter. Musk meldt een gemiddelde van bijna 8 miljard actieve minuten per dag in de afgelopen zeven dagen vanaf 15 november, een toename van 30 procent in vergelijking met dezelfde week vorig jaar.
Toch zijn adverteerders niet gerust op het nieuwe beleid van Twitter. Bedrijven als General Motors, Mondelez International en Volkswagen geven even geen geld meer uit zolang de koers niet duidelijk is.
Musk deelt ook meer ideeen die hij heeft voor een alles-in-een-app die hij wil laten ontwikkelen, vergelijkbaar met WeChat. Twitter 2.0 The Everything App zal krijgt gecodeerde directe berichten (DM’s), langere tweets en betalingen.

Slides from my Twitter company talk pic.twitter.com/8LLXrwylta
— Elon Musk (@elonmusk) November 27, 2022

Lees hier het bericht