Mollie koppelt met Billie (BNPL)

Betaalprovider Mollie sluit een samenwerking met zijn Duitse branchegenoot Billie waardoor duizenden zakelijke gebruikers hun klanten op rekening kunnen laten betalen.
Op de consumentenmarkt is het niet meer dan gebruikelijk dat je een order achteraf kunt betalen. Denk aan diensten als Klarna en Riverty die dat faciliteren. In de zakelijke wereld is dat complexer. Het Duitse Billie ontwikkelde daarvoor een technische oplossing.
Middels de samenwerking met Mollie kan het zijn dienst uitrollen richten groepen die de Nederlandse dienst al gebruiken of die zonder al te veel moeite kunnen integreren in hun dienstverlening. Wanneer een B2B-order wordt geplaatst kan deze zakelijke klant in de checkout, die Mollie levert, nu ook kiezen uit ‘betalen op rekening’ (=’buy now, pay later’). Dat stukje is in handen van de Duitsers.
Zakelijke klanten kunnen ‘Billie-orders’ plaatsen tot honderdduizend euro.
Billie is opgericht in 2016 en haalde eind 2021 honderd miljoen dollar venture capital op. Tot de investeerders destijds behoren Dawn Capital, Klarna en Tencent. De transactie vond plaats tegen een waardering van 640 miljoen dollar. De reeds zittende investeerders Creandum, Speedinvest, Picus en Global Founders Capital deden ook mee. Dat zijn allemaal Europese investeerders, op het Chinese Tencent na.

Lees hier het bericht