Mollie: Cyber Monday beter dan verwacht

Het verkoopvolume op Cyber Monday steeg in Nederland onder de klanten van Mollie met 18,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Wereldwijd ging dit om een groei van 17,7 procent. De jaar-op-jaar groei van het evenement overtrof daarmee die van Black Friday.
Hoewel de consument in de aanloop naar Black Friday al in een koopstemming was, daalde het aantal verkopen tijdens het weekend sterk tussen zaterdag en zondag. Op Cyber Monday was er echter weer een stormloop aan transacties te zien, meldt Mollie.
Hoewel veel Europese consumenten hun aandacht wellicht bij de voetbalwedstrijden hadden op Black Friday, had men op Cyber Monday meer focus voor shoppen. De aankopen in Nederland werden op maandag met name tussen 10:30 en 11:30 uur gedaan. Shoppers in de buurlanden deden ook het liefst in de ochtend hun aankopen, behalve de Britten die de meeste transacties hadden tussen 18:00 en 20:00 uur.
Dit jaar maakte het wereldwijde winkelende publiek op Cyber Monday veel meer gebruik van Buy Now, Pay Later-methoden dan vorig jaar. Qua volume steeg het gebruik van BNPL met 43,1 procent ten opzichte van Cyber Monday 2021. Dit was goed voor 7,2 procent van de totale omzet – hoger dan de 6 procent op Black Friday. Als we inzoomen op Nederland was er dit jaar een enorme interesse in BNPL-betaalmethoden te zien, er was namelijk een volumestijging van maar liefst 129 procent.

Lees hier het bericht