Minister Adriaansens met innovatieve ondernemers naar Hannover Messe

Meer dan honderd innovatieve Nederlandse ondernemers van startup, mkb tot grootbedrijf nemen in Duitsland deel aan de Hannover Messe (17-21 april 2023). Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) bezoekt vandaag en morgen de grootste technologische industriebeurs ter wereld waar bedrijven hun innovaties laten zien op thema’s als digitalisering en verduurzaming van de (maak)industrie, ICT, hightech materialen, mobiliteit, halfgeleiders en energie-infrastructuur.
De Nederlandse en Duitse overheid gaan dinsdag 18 april bovendien een intentieovereenkomst tekenen om nauw te gaan samenwerken aan innovatieve batterijtechnologie voor gebruik in mobiliteit en voor (grootschalige) energieopslag met als doel een flexibeler energiesysteem.
Adriaansens gaat op de Hannover Messe op bezoek bij Nederlandse innovaties en heeft gesprekken met Duitse bedrijven, kennisinstellingen en politici.
De Hannover Messe bestaat sinds 1947 en trekt elk jaar ruim 200.000 bezoekers uit meer dan zeventig landen. Meer dan 6.500 bedrijven zijn in totaal aanwezig op de beurs waar afspraken worden gemaakt over samenwerkingen en over investeringen in innovatieve producten en diensten.

Lees hier het bericht