Minder reclamebestedingen Sinterklaas 2022

Kerst, WK, Black Friday: het is druk in advertentieland. Ook Sinterklaas telde weer mee. Sommige adverteerders spendeerden meer dan vorig jaar, maar in het algemeen zijn er in 2022 minder reclamebestedingen gedaan dan in 2021. Dat concludeert Adfact.
Vorig jaar werden nog 101 adverteerders geregistreerd, en dit jaar maar 59. Dat komt neer op 41,5 procent minder merken die Sinterklaasreclame maken. De bruto bestedingswaarde die deze adverteerders gezamenlijk vertegenwoordigen liep ook terug, namelijk van € 28 miljoen in 2021 naar 26 miljoen.
Opvallend is deze top 5 van adverteerders die substantieel minder aan Sinterklaasreclames besteedden dan vorig jaar. Vooral Hema springt daaruit naar voren, met een afname van 98,7 procent. Maar ook supermarkten Albert Heijn en Aldi gaven stukken minder uit aan de Sint dan een jaar geleden.
Bij de top 3 van stijgers is ook wat interessants te zien. Daar waar Jumbo met hun WK-campagne moest achterblijven, maakte het bedrijf met Sinterklaas een inhaalslag. Niet alleen is Jumbo een van de grootste stijgers, ook met het totaal van 6,3 miljoen aan bruto bestedingen voert de supermarktketen de lijst aan.

Lees hier het bericht