Miljoen euro voor ‘hulpje venture capital’

De Amsterdamse start-up Govin haalt een miljoen euro pre-seed venture capital op. Dit bedrijf helpt investeerders met de juridische rompslomp binnen een fonds en helpt met voldoen aan nieuwe Europese regels.
Tony Nguyen (foto, links) en Jesse Grift slaan een forse slag voor een bedrijf zo pril als dat van hen. Het groeigeld halen ze op bij Dutch Founders Fund (DFF) met verdere deelname van Innovatiefonds Noord-Holland en een groep particulieren zoals Jelle-Jan Bruinsma (Endeit Capital), Thijs Clement (NorbruisClement), Jaap van den Broek en Quirijn van Veen (INGEN-HOUSZ) en Max van de Blaak en Sander van Woerden (Lexar Partners).
Het ondernemende duo maakte de investering gisteren bekend. Govin wil een leidende governance en legal compliance oplossing worden voor alternatieve beleggingsfondsen. “Met nieuwe regelgeving Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), die in 2024 volledig effectief is, wordt rapportage over de niet-financiële gegevens zoals Environmental, Social & Governance verplicht voor alle alternatieve beleggingsfondsen. Voordat die volledig van kracht is, willen we het go to- platform worden voor compliance”, aldus oprichter Grift. Hij werkte eerder voor Dutch Founders Fund.
Veel belanghebbenden hadden geen idee wanneer ze precies persoonlijk aansprakelijk zijn, met alle juridische gevolgen nadien. Govin maakt via zijn platform belangrijke processen inzichtelijk en categoriseert de juridische documentatie op clausuleniveau, wat veel tijdsbesparing op jaarbasis oplevert. Bovendien worden zaken omtrent compliance, de verschillende rechten en plichten van belanghebbende en andere besluitvorming transparanter gemaakt.
Met het groeigeld wil Grift zijn platform versneld optuigen en uitrollen.

Lees hier het bericht