‘Microsoft werkt aan mobiele superapp’

Microsoft zou werken aan een super-app voor de iPhone en Android smartphones die een aantal verschillende functies combineert, zoals winkelen, een berichtendienst, zoeken op het web, nieuwsfeeds en meer. Volgens The Information zou WeChat van Tencent als voorbeeld dienen.
De bedoeling van zo’n app is of was om vooral het gebruik van de eigen zoekmotor Bing Search te stimuleren, en meer gebruikers naar Teams te trekken.
Het is niet duidelijk of Microsoft zijn plannen doorzet, maar CEO Satya Nadella zou er een groot voorstander van zijn.
Microsoft is het niet gelukt om een groot aandeel in de zoekmarkt te pakken, deels door een miljardendeal tussen Apple en Google.Google betaalt aan Apple tussen 18 miljard en 20 miljard dollar per jaar om de standaardzoekmachine op de apparaten van Apple te blijven. Nu regelgeving deals tussen techreuzen ingewikkelder maakt, zou Microsoft weer kansen zien om Bing naar voren te schuiven.
Apple zou met 200 programmeurs werken een concurrent van Google Search, zo suggereerde The Information al eerder, maar tegelijkertijd is de status van het project onduidelijk.
Vijf jaar geleden werd door Apple Laserlike overgenomen, een start-up voor kunstmatige intelligentie die interessante sites aan gebruikers voorstelt op basis van hun surfgedrag.
De start-up, opgericht door een groep Google-ingenieurs, vertoont nu echter tekenen van desintegratie en de oprichters zijn teruggekeerd naar Google. Het team rapporteert aan John Giannandrea, vicepresident machine learning en kunstmatige intelligentie.
Het zoekmachineproject van Apple werkt onafhankelijk van het team dat werkt aan de Spotlight-zoekfunctie en spraakassistent Siri. Srinivasan Venkatachary, mede-oprichter van Laserlike, leidde aanvankelijk dit team. Samen met andere oprichters van Laserlike keerde ook hij terug naar Google.
 

Lees hier het bericht