Microsoft neemt 4% belang in London Stock Exchange

Microsoft neemt een aandelenbelang in de London Stock Exchange Group en krijgt een tienjarige clouddeal. De Amerikanen gaan de Engelse data naar de cloud migreren, een strategische digitale transitie voor de groep.
De Londense aandelenbeurs opereert, zoals veel bedrijven in de financiële industrie, in een silo. Het vergaart en verwerkt veel data van klanten en leveranciers maar kan die slechts met moeite bruikbaar maken buiten de eigen muren. Dat moet veranderen en daar komt Microsoft om de hoek kijken.
LSEG belooft dat het komende tien jaar zeker 2,8 miljard dollar zal besteden aan clouddiensten bij Micrsoft. Maar de groep zal ook samen met Microsoft nieuwe digitale producten maken voor de financiële markt. Microsoft verwacht daar vijf miljard profijt van te hebben. Om de toewijding te verankeren, neemt het een klein financieel belang in de beurs.
Qua reguliere dienstverlening klinkt de deal als het leveren van ‘nieuwe manieren om data te genereren, analytics en workspace-oplossingen’. Dat houdt in dat de Engelsen overstappen naar Workspace en Microsoft 365 en tools als Azure AI, Synapse, Power BI en Excel. Daarnaast gaat Microsoft het dataplatform Refinitiv overzetten naar de cloud.
Foto: Michael John Button (cc)

Lees hier het bericht