Meta presteert boven verwachting

Meta verslaat de omzetramingen voor het tweede kwartaal. De omzet steeg 11 procent naar 31,9 miljard dollar, en onder de streep bleef 7,7 miljard over, 16 procent meer dan een jaar eerder, ondanks sterk gestegen kosten en reorganisaties.
Topman Mark Zuckerberg ontvouwde zijn plannen voor een ‘jaar van efficiëntie’ in februari na een derde kwartaalomzetdaling op rij. Zo waren er uitdagingen door Apples app-privacyveranderingen en lagere advertentie-uitgaven. Het jaar werd tot mu toe gekenmerkt door forse bezuinigingsmaatregelen en massaontslagen. Afgelopen november schrapte Meta 11.000 banen, de grootste bezuinigingsronde in zijn geschiedenis.
In maart kondigde Zuckerberg aan dat Meta nog eens 10.000 werknemers zou ontslaan.
Nu lijkt het weer beter te gaan. Het aantal dagelijks actieve gebruikers nam met 7 procent toe en eindigde op 3 miljard. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers nadert zelfs de 4 miljard.
Meta verwacht een omzet van 32 tot 35 miljard dollar in het derde kwartaal.
Het aandeel Meta steeg na sluitingstijd van de Amerikaanse beurs met zo’n 4 procent.
In de toelichting staat Meta nog even stil bij Twitter kloon Threads, met 150 miljoen downloads een van de snelst groeiende apps ooit. Het bedrijf verdient er echter nog niet aan, omdat nog geen advertenties worden verkocht.
Minder goed gaat het met de hardware. Meta stopt met de productie van de Meta Quest Pro. De fabrikant van de VR-headset blijft de apparaten bouwen tot de materialen op zijn. Er komt ook geen Quest Pro 2 maken, meer The Information.
De Quest Pro is de duurdere variant van de Quest; het apparaat kost 1200 euro en wordt matig verkocht.
Wel werkt Meta aan een opvolger van de Quest 2, een headset die in 2020 verscheen en inmiddels 349 euro kost. De Meta Quest 3 werd in juni aangekondigd en moet in de herfst uitkomen.

Lees hier het bericht