MediaMarkt sluit bovenste etage van winkel in Eindhoven

In navolging van BCC lijkt ook MediaMarkt zijn winkelruimte te willen beperken. De MediaMarkt in hartje Eindhoven heeft de bovenste etage van haar winkel gesloten voor het publiek.
De klant van nu oriënteert zich online en komt naar de winkel met een paar gerichte vragen en voor advies. Diezelfde klant heeft liever een overzichtelijke winkel dan een zaak met eindeloos veel roltrappen, zo stelt het bedrijf in het Eindhovens Dagblad.
Het assortiment is echter op peil gebleven. Een aantal belevingsruimtes is aangepast zodat die minder ruimte in beslag nemen. Mede daardoor heeft MediaMarkt steeds hetzelfde aanbod maar nu op 3300 in plaats van 4600 vierkante meter.”
Dat er een weloverwogen keuze is gemaakt om de derde etage van de winkel in Eindhoven te sluiten, waagt deskundige Paul Moers te betwijfelen. ,’Het komt er natuurlijk gewoon op neer dat er niet genoeg omzet wordt gedraaid. Dat mensen niet door een grote winkel willen wandelen, is onzin. Hele gezinnen struinen uren door de Ikea. Maar je moet wel iets bijzonders bieden, en dat heeft MediaMarkt niet.’

Lees hier het bericht