Mediahuis lanceert volledig AI-gedreven sportsite Resport.nl

Mediahuis Nederland lanceert een volledig door AI-gedreven sportnieuwssite. Een combinatie van ANP-sportberichten en het ChatGPT4-algoritme moet zorgen voor doorlopende berichtgeving.
Resport is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar hoe AI optimaal kan worden ingezet binnen de journalistiek. Binnen de afdeling Digital Platforms van Mediahuis, waar onder meer Manners, Culy en J/M Ouders onder vallen, werd sinds de lancering van ChatGPT geëxperimenteerd met AI.
De website draait op hetzelfde raamwerk als de andere titels binnen de afdeling Digital Platforms. ChatGPT is verantwoordelijk voor nieuwe en pakkende
koppen bij de tekst; een homepage-kop en een kop die goed werkt op social media.
Ook zorgt AI ervoor dat de artikelen in de juiste categorieën worden gezet, worden voorzien van de juiste tags en een SEOproof verwijzing (URL) krijgen. In een volgende fase worden de artikelen onder meer verrijkt met biografieën over de desbetreffende sporter(s), klassementen en trivia-achtige achtergronden.
De kennis die met Resport wordtopgedaan, wordt ook ingezet binnen de andere Digital Platforms-websites.
Onder Mediahuis vallen de titeld De Telegraaf, VROUW, Privé, Autovisie; regionale dagbladen (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander) en digitale merken Dumpert, Metro, Manners, NSMBL, Famme, Bedrock, WANT, Culy, J/M Ouders, One More Thing, Beautify, Jaap, GroupDeal en Speurders.

Lees hier het bericht