Mediahuis koopt Radio Veronica, Slam! en 100% NL

Uitgeverij Mediahuis slaat een stevige slag op de Nederlandse radiomarkt met de overname van Radio Veronica en RadioCorp. Laatstgenoemde is eigenaar van 100% NL, Slam! en SUNLITE.
De transacties zijn het resultaat van een regel die de Nederlandse overheid oplegt aan bedrijven die willen meedoen met de aanstaande FM-frequentieveiling. Eén eigenaar mag maximaal drie FM-kavels verwerven.
Talpa Network had er te veel, want: Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Veronica. De laatste wordt daarom afgestoten.
Daarnaast wist Mediahuis de hand te leggen op de 100% NL, Slam! en SUNLITE, alle radiomerken van RadioCorp. Die eerste twee zenders waren tot 2016 ook eigendom van Talpa Network. Herbert Visser, Carlo de Boer en Karl Habsburg namen ze toen over. Sunlite is sinds november 2021 te ontvangen op DAB+, online, diverse radio apps en digitale kabel/IP TV. Niet op de FM.
Het is niet bekend of Mediahuis drie FM-kavels wil of wil doorgaan met twee en één louter digitale titel.
Met de verkoop van Radio Veronica, heeft Talpa Network nog drie sterke audiomerken: Radio 538, Radio 10 en Sky Radio. Tot de verkoop van Veronica was Talpa met zijn radiozenders online de grootste onder de streamers. Dat verandert nu. Wat het plan met RadioCorp is, moet nog blijken.
*) Foto door: Eric Nopanen op Unsplash

Lees hier het bericht