Medewerkers Handpicked worden mede-eigenaar

Handpicked agencies maakt al zijn medewerkers aandeelhouder in het bedrijf.
Alle medewerkers hebben aandelen ontvangen, althans: certificaten daarop. Dezelfde regeling geldt voor toekomstig medewerkers. Bovendien kan iedereen naar eigen behoefte en mogelijkheid jaarlijks extra aandelen bijkopen.
Deze constructie wordt gezien als een middel nieuwe medewerkers te interesseren voor de bureaugroep en om bestaand personeel te houden. Op deze manier laten ze medewerkers meedelen in de toekomstige successen van Handpicked met beoogde waardestijging en dividend.
Een certificaat is een aandeel zonder stemrecht. Bij de certificering van aandelen is het stemrecht, oftewel: de zeggenschap over het aandeel, ondergebracht bij een andere partij. Dat is doorgaans in een Stichting Administratiekantoor in Aandelen, afgekort: STAK. Certificaathouders mogen niet stemmen bij de algemene vergadering van aandeelhouders.
Handpicked licht toe: “Wij zijn ervan overtuigd dat het programma goed past bij onze ‘Handpicked maken we samen’-cultuur. Door medewerkers actief te betrekken bij de groei en het succes streven wij naar een cultuur waarin iedereen waardering en ownership voelt. Ook past het goed bij onze ambitie om in 2024 B-corp- en Great Place To Work gecertificeerd te worden.”
Handpicked agencies is een zelfstandige bedrijvengroep van tien gespecialiseerde digitale bureaus.

Lees hier het bericht