Mbo-expats aan de basis van groei Picnic in Duitsland

Websuper Picnic is van start gegaan met de eerste lichting deelnemers van het Olympia-programma, een buitenlandprogramma waarmee talenten van veelal MBO-niveau de kans krijgen om zich richting leidinggevende operationele functies in het bedrijf te ontwikkelen. De eerste missie in hun buitenlandavontuur is om de uitbreiding van Picnic in de regio Hamburg vorm te geven.
De deelnemers, die niet zelden als bezorger of orderpicker zijn begonnen, krijgen met het Olympia-programma een mogelijkheid die doorgaans vooral voor hoger opgeleiden is weggelegd: een tijdje aan de persoonlijke ontwikkeling werken in het buitenland. De e-commercetalenten die deelnemen aan het Olympia-programma krijgen onder meer aanvullende trainingen in leidinggeven, didactische vaardigheden, en de Duitse taal en omgangsvormen.
Alle noodzakelijke onkosten die de deelnemers tijdens hun Duitse avontuur maken, inclusief de reiskosten om af en toe terug naar huis te gaan, worden gedekt. Daarnaast heeft Picnic alles geregeld op het gebied van belastingen en verzekeringen zodat de deelnemers zich daar vrijwel niet om hoeven te bekommeren. Ook de huisvesting in Hamburg wordt voor hen geregeld.
De deelnemers, die momenteel al leidinggevende functies hebben, gaan in de locaties opzetten en opschalen. Vervolgens moeten ze de lokale teams trainen en coachen zodat die het stokje kunnen overnemen.
De Picnic-talenten zijn geselecteerd op basis van hun vaardigheden om anderen aan te sturen en kennis door te geven. Zij gaan in Hamburg eerst een distributiecentrum opzetten en vervolgens ook twee hubs van waaruit de klanten worden beleverd. Het aantal Picnic-hubs in de Noord-Duitse havenmetropool moet vervolgens naar zo’n acht worden uitgebreid. De 25 deelnemers aan het Olympia-programma zullen op termijn leidinggeven aan enkele honderden werknemers.
Drie maanden na de uitbreiding naar Hamburg (1,9 miljoen inwoners) is de Duitse hoofdstad Berlijn (3,6 miljoen inwoners) aan de beurt. Later in het jaar gaan de deelnemers van het Olympia-programma ook de uitbreiding naar Frankfurt am Main (750.000 inwoners) helpen realiseren.

Lees hier het bericht