Marike Bezema nieuwe directeur Kennispark Twente

Marike Bezema is door de Raad van Toezicht van de Stichting Gebiedsorganisatie Kennispark benoemd als nieuwe directeur. Bezema gaat met ingang van 15 maart aan de slag om Kennispark Twente verder uit te bouwen.
Bezema is lid van de Raad van Commissarissen van Twente Milieu en van FC Twente en was voorzitter Raad van Toezicht van VluchtelingenWerk Oost-Nederland. Ze is geboren in Enschede, opgegroeid in De Lutte en voor haar studie verhuisd naar Rotterdam.
Bezema begon in 2001 haar carrière als Interim Financial bij Ernst & Young met diverse opdrachten bij ministeries, waaronder de financiële afhandeling van de Vogelpest. In 2005 kwam ze vanuit Rotterdam weer terug naar Twente en sindsdien woont ze weer in De Lutte.
De afgelopen jaren heeft Bezema onder andere gewerkt bij Waterschap Regge en Dinkel, Omgevingsdienst Twente, adviesbureau BMC, Waterschap Drents Overijsselse Delta en als kwartiermaker Mobiliteitsteam Arbeidsmarkt Twente. Bezema is maatschappelijk actief en sinds 2021 voorzitter van de Eshuis Foundation, waar maatschappelijke initiatieven veelal rondom jeugd, een kickstart geboden wordt. Daarnaast is ze bestuurslid van Lutterzand Literair, een literair event in de natuur.

Lees hier het bericht