Macron: Zeven miljard euro voor deeptech

De Franse president Emmanuel Macron heeft zeven miljard euro verzameld bij institutionele fondsen om te investeren in deeptech en greentech.
Dat is het minimumbedrag, maar de Franse overheid rekent erop dat het bedrijfsleven en venture capital nog eens vier keer een vergelijkbaar bedrag bijpassen.
Macron maakte dit gisteren bekend tijdens Vivatech, een Franse techbeurs die op dit moment in Parijs gaande is. Die duurt tot en met zaterdag. De internationaal georiënteerde beurs, waar amper een Nederlander te bekennen is, is een podium voor tienduizend start-ups uit Frankrijk, EU-landen en vertegenwoordigingen uit Azië en Afrika.
Het investeringsplan, opgesteld met 28 geldschieters, wordt Tibi 2 genoemd. Dat is een verwijzing naar de bedenker, minister van Economie Philippe Tibi.
Het geld moet beschikbaar komen voor grote financieringsronde, maar ook als groeigeld voor start-ups in deeptech en greentech. Deeptech staat voor fundamenteel nieuwe technologie. In Nederland zijn er zo’n 1.400 bedrijven in dit segment actief.
Foto: Vivatech 2023

Lees hier het bericht