Lot Vliegtickets.nl nog steeds onduidelijk

Otravo, het moederbedrijf van onder meer Vliegtickets.nl, lijkt in acute problemen te verkeren. Op de site staat dat de activiteiten zijn gestaakt. Otravo zou een forse klap hebben gekregen door de coronacrisis.

‘Otravo heeft helaas moeten besluiten tot nader bericht vanaf donderdag 15 december geen tickets meer te verkopen,’ zo staat te lezen op de site. Een verdere toelichting ontbreekt. Het is niet bekend of het bedrijf in surseance verkeert.
Het bij Haarlem gevestigde bedrijf organiseert niet zelf reizen, maar bemiddelt in tickets, hotelreserveringen en autoverhuur via onder meer Vliegtickets.nl en WTC.nl.
Ooit had Ottravo ook Vakantiediscounter, maar sinds augustus in die site in Britse handen.
Reizigers die nog geen ticket hebben gekregen, krijgen het advies om direct contact op te nemen met luchtvaartmaatschappij. Gekochte tickets kunnen gewoon gebruikt worden.
Otravo werd in 2014 opgericht door een fusie van Vliegtickets en WTC. Tot de merken behoren Travelgenio.com, Tripmonster.com, Travel2be.com, Schipholtickets.com, WTC.nl, Vliegtickets.nl, Vliegtickets.be, Flygstolen.se, Greitai.lt, Bookinghouse.ee en Flysiesta.lv.Otravo heeft een jaaromzet van bijna 2 miljard euro.

Lees hier het bericht