Lancering Threads volop uitgebuit voor oplichting

Slechts een week na de lancering op 5 juli had Threads, de nieuwe microblog-app van Meta, al 100 miljoen aanmeldingen verzameld. Kaspersky-experts hebben verschillende tactieken ontdekt om gebruikers van de app te misleiden.
Oplichters hebben phishingpagina’s ontwikkeld die een niet-bestaande webversie van Threads nabootsen. Gebruikers worden aangemoedigd om hun inloggegevens in te voeren, waardoor ze privégegevens prijsgeven aan oplichters. Omdat Threads is gekoppeld aan andere META-diensten, lopen gebruikers ook het risico dat ze de toegang tot verschillende sociale media-accounts, zoals Instagram en Facebook, verliezen.
Een andere oplichting betreft een fictieve dienst genaamd Threads Coin. Die dienst beweert verbeterde mogelijkheden te bieden door de kloof tussen de fysieke en digitale wereld te overbruggen, specifiek binnen de metaverse. Gebruikers worden verleid om deze munt te kopen met Ethereum. Het is echter belangrijk om op te merken dat het enige resultaat dat gebruikers ervaren financieel verlies is.
Een ander programma biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis volgers te genereren. Ze kunnen kiezen voor 10.000, 25.000 of 50.000 volgers. Zodra de gewenste optie is geselecteerd, wordt de gebruiker gevraagd om een verificatieproces te doorlopen, zoals het sturen van een sms. Ook is het mogelijk om een speciale prijs te winnen.

Lees hier het bericht