Koen van der Hoydonck (TikTok): ‘omarm waar TikTok voor staat’

TikTok is een relatief nieuw medium, zeker voor merken en adverteerders. Er gewoon wat advertenties op plaatsen werkt vaak minder goed. Het advies: omarm de eigenheid van het medium.
Gebruikmaken van TikTok voor marketingdoeleinden is niet altijd makkelijk. Koen van der Hoydonck werkt bij TikTok en beaamt dat: “ikzelf werk met heel veel grote adverteerders. Wat ik vaak merk is dat wanneer ze voor het eerst aan de slag gaan op TikTok dat heel veel traditionele zaken uit traditionele media worden toegepast op TikTok”. Dat werkt vaak niet zo goed, want het is “goed om te erkennen wat TikTok is, hoe de mensen het gebruiken en daar nauw bij aan te sluiten”.
Hoe doe je dat, zo’n nauw op het medium aansluitende aanpak? Van der Hoydonck: “Het eerste is: kijken, okay, wat is de positie die wij nastreven? En het tweede element is: welke creators op TikTok passen goed binnen dit segment en hebben een soort van autoriteit binnen onze doelgroep?”. Gewoon video’s plaatsen en zien hoe het gaat kan natuurlijk ook, maar, zegt hij, “uiteindelijk zien we dat de merken die het meest succesvol zijn, de mensen zijn die omarmen waar TikTok voor staat en daarmee aan de slag gaan”.

Lees hier het bericht