Klarna: Verkopen Black Week +39%

Black Week is in Nederland dit jaar weer groter dan het voorgaande jaar. Klarna, dat betalingen voor shops verwerkt, noteert een plus van bijna veertig procent in afgelopen dagen.
De week van Black Friday laat zelfs in vergelijking met piekjaar 2021 toch nog een forse stijging zien. Zojuist deelde Klarna, dat in Nederland 45.000 webwinkels bedient, kerncijfers over e-commerce van afgelopen dagen.
“Vooral millennials gaan op koopjesjacht: 45 procent van de kopers behoren tot deze groep. Ten opzichte van een gemiddelde shoppingdag zijn vooral consumenten uit Generatie X actief.” Beide conclusies laten zien dat prijsbewuste consumenten in deze periode op jacht gaan naar koopjes en shoppen voor de feestdagen.
Helemaal als een verrassingen komen de cijfers niet. Begin deze week deelde Emerce al de bevindingen en voorspellingen van fulfilmentbedrijf Monta. Dat zag eind vorige week al een stijging in het aantal orders van veertig procent. Diens AI-software rekent zelfs een totale plus van 83 procent https://www.emerce.nl/nieuws/inkopen-feestdagen-al-weken-gaande-record-verwacht voor ten opzichte van een gemiddelde week in 2022.
Monta-directeur Edwin van der Ham signaleert dat de schappen van webwinkels helemaal vol liggen. Retailers willen plek maken voor nieuwe voorraden en gebruiken Black Week om ruimte te maken. Dat zal met een dubbel gevoel gaan, want er zijn signalen die erop wijzen dat e-commercehandel sinds deze zomer stevig is ingezakt door dalende koopkracht.
Foto: Alan Cleaver (cc)

Lees hier het bericht