Kevin Goes nieuwe baas NPO Luister

Kevin Goes wordt per 1 juni manager van het vernieuwde NPO Luister, het audioplatform van de Nederlandse Publieke Omroep. Hij neemt vijf jaar praktijkervaring mee van podcastuitgeven bij DPG Media.
Goes kan daar een vliegende start gaan maken met de nieuwe podcastapp van de NPO. Die wordt later dit jaar gepubliceerd en bevat ‘meer aanbod en meer mogelijkheden’. De NPO wil in die app meer vanuit een soort programmeringsconcept werken. Dat moet luisteraars helpen om nieuwe genres en titels te ontdekken, vertelde de leiding vorig jaar aan Emerce.
In september kreeg de Luister-app ook de zekerheid van een stabiel toekomstbeeld. Staatssecretaris Gunay Uslu van Media gaf toen toestemming om de app uit te bouwen. Tot dat moment was het een experiment, daarna een product met middelen en een roadmap.
NPO Luister werd in oktober 2020 gelanceerd.
Kevin Goes is afkomstig van DPG Media, waar hij in 2019 eerst podcastcoördinator was bij het AD. Vervolgens werd hij head of content audio on demand voor alle Nederlandse en Belgische titels van DPG Media.
Foto: NPO/Michel Schnater (c)

Lees hier het bericht