Kamera Express koopt Duitse winkel

Kamera Express neemt de speciaalzaak Fotohaus Kerstin Sänger over en voegt daarmee de tiende locatie toe aan zijn filialennetwerk in Duitsland.
Vanaf 1 oktober 2023 valt Fotohaus Kerstin Sänger onder de Kamera Express Groep, zo maakte het bedrijf uit Capelle aan den IJssel gisteren bekend.
In 2021 kocht het daar reeds GM Foto en Foto Gregor. Met de huidige overname groeit het aantal winkels in Duitsland tot tien.
Voor klanten betekent deze overname dat er een uitgebreider assortiment met goede prijsstelling beschikbaar zal zijn. Andere zaken veranderen nauwelijks: de openingstijden blijven hetzelfde en de vertrouwde gezichten van Fotohaus Kerstin Sänger, onder wie oprichter Kerstin Sänger zelf, blijven in de winkel werken.
Kamera Express krijgt hiermee een fysieke locatie in het zuidwesten van Duitsland. Van daaruit kan het digitale klanten uit de wijde omgeving persoonlijk bedienen. Klanten hebbend daar behoefte aan. Bij elektronicawinkel MediaMarkt bijvoorbeeld wordt iets meer dan veertig procent in de online winkel opgehaald bij een fysieke zaak.
Kamera Express heeft nu tien winkels in Duitsland, dertien winkels in Nederland, negen in België en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft de groep webshops in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Spanje en Italië.
De fotospecialist heeft een jaaromzet van rond de tweehonderd miljoen euro. Het trok in het voorjaar van 2018 groeigeld aan van Vendis Capital.

Lees hier het bericht