Italiaans Bending Spoons koopt Evernote

Sinds de oprichting van Evernote was de app een publiekslieveling, maar de digitale knipselmap verloor door de jaren heen zijn glans en nu ook zijn zelfstandigheid. De app wordt overgenomen door Bending Spoons uit Milaan.
Evernote is de volgende kraal aan de ketting van Bending Spoons, dat zich vooral profileert als een uitgevers van mobile first-gereedschap voor creatieve professionals. De Italianen zijn al eigenaar van Splice, videobewerking, en fotobewerker Remini. Evernote is een grote digitale schoenendoos waar gebruikers hun aantekeningen, documenten en opnames in bewaren.
Met ronkende woorden vertelt Evernote CEO Ian Small dat onder de nieuwe eigenaar grote stappen zullen worden gezet. Maar onder eerder directeuren en met honderden miljoenen dollars venturecapital slaagde het bedrijf er ook niet in om de groeiende app-wereld te ontstijgen. Concurrenten zijn apps als Bear, Microsoft Onenote en Apple Notes.
Bending Spoons beschikt ook over apps als 30 Day Fitness en Live Quiz. In totaal bedienen de Italianen rond de honderd miljoen gebruikers.
Hoeveel er voor Evernote is betaald, is niet bekend. Bending Spoons haalde eind september 340 miljoen dollar groeigeld op.
Foto: Heisenberg Media (cc)

Lees hier het bericht