IoT bedrijf Hiber start door na overname FC Space

Het Nederlandse bedrijf voor smalbandige satellietcommunicatie Hiber dat onlangs failliet is gegaan maakt een doorstart dankzij de overname door FC Space. Men zal zich toeleggen op HiberHilo, een oplossing voor de energiesector.
Hiber levert IoT-communicatie voor zakelijke machine-to-machine toepassingen. Praktisch gezien betekent dat: monitoren van industrieel vastgoed, voertuigen, maritiem materieel, zwaar materieel voor de mijnbouw en olie-industrie en slimme meters. Met een kleine zendertje aan boord zijn al dit soort objecten via de ruimte uit te lezen op zaken als bijvoorbeeld status, locatie en bezettingsgraad.
Vorig jaar om deze tijd kwam Hiber in handen van Astrocast uit Zwitserland. De aandeelhouders van Hiber investeerders ruim tien miljoen euro in de kopende partij om de groeiplannen te helpen financieren.
De Amsterdamse scaleup werd toen al jaren geplaagd door liquiditeitsproblemen. In coronajaar 2020 werd een verlies van 10 miljoen euro geleden.
De Zwitsers kochten het Nederlandse bedrijf onder meer vanwege hun klantportfolio in de olie-industrie en mijnbouw, dekking in de VS en gespecialiseerde personeelsbestand.
De nieuwe eigenaar is een dochter van Finch Capital met kantoren in Amsterdam, Londen en Dublin.

Lees hier het bericht