Investeerder A16Z opent Londens cryptokantoor

De bekende Amerikaanse venturecapitalist A16Z opent in de loop van dit jaar zijn eerste kantoor buiten de VS, in Londen. Van hieruit zoekt het Engelse en Europese investeringsobjecten.
Sriram Krishnan wordt verantwoordelijk voor het optuigen van een lokaal team en de jacht op web3-start-ups. Want dat is de niche waar A16Z op richt: jonge bedrijven in de hoek van crypto en blockchain.
“We denken dat het VK op de juiste weg is om een voortrekker te worden op het gebied van cryptoregulering. Het land beschikt ook over veel gekwalificeerd talent, belangrijke academische instituten en een sterke ondernemerscultuur”, zo licht de investeerder zijn besluit toe.
Een belangrijke factor in het besluit lijkt de Britse regelgeving te zijn voor cryptodiensten. Het woord ‘regulator’ en de verwijzing daarnaar, dus: wet- en regelgeving, komt twaalf keer voor in het persbericht over het Londense kantoor.
A16Z kondigt ook aan dat zijn volgende Crypto Startup School in het voorjaar van 2024 in Londen plaatsvindt. De video’s van een eerdere editie staan hier op YouTube.
Foto: Kosala Bandara (cc)

Lees hier het bericht