Interview: Marja Silvertant over online keuzehulp voor webshops

Tot nu toe is veel e-commerce: ‘hier zijn al onze producten, zoek het lekker zelf uit’. Met een online keuzehulp die niet om de producten maar om de klant draait bied je de hulp die je normaal in een winkel ook kunt krijgen.

Voor online verkoop is ook het aanbieden van online keuzehulp (guided selling) belangrijk. Marja Silvertant legt uit dat wat in fysieke winkels normaal is – dat daar altijd iemand is die je daarbij kan helpen – online eigenlijk ook zou moeten. Daarbij draait het dan niet zo zeer om het product, maar vooral om de klant als persoon, vanuit de toepassingen, dus, en niet vanuit de productspecificaties. Want dat is het probleem als je kijkt naar hoe e-commerce nu werkt. We hebben wat filters en we hebben wat slimme search, maar eigenlijk zeggen we: ‘hier zijn al onze producten, zoek het lekker zelf uit’.
Het bedenken van de vragen voor zo’n keuzehulp kun je zelf doen, maar je kunt je ook een voorzetje laten geven door AI, via een koppeling met ChatGPT. Zo kunnen zowel grote als kleine webshops een online keuzehulp ontwikkelen, van matrasverkopers tot sjoelbordhandelaren.
Spreker: Marja Silvertant (Aiden)
Interviewer: Hans Voorn
Event: Emerce Retail 2023

Lees hier het bericht