Interview: Aragorn Meulendijk over de Metaverse en waarom GenZ de richting bepaalt

Voor Aragorn Meulendijk is de metaverse allerminst passé: de versmelting van de fysieke en online identiteit is in GenZ al de norm, en dat is de generatie die de weg wijst. Dus: houd GenZ in de gaten en experimenteer met de metaverse, TikTok en ChatGPT.
Aragorn Meulendijk staat bekend als MrMetaverse. In tegenstelling tot de trend die anderen zien en het matige succes van Meta’s eigen versie van de metaverse ziet hij de metaverse wel degelijk als de toekomst. Wat is het? “Dat hangt van je definitie af”, zegt hij, “mijn definitie is dat het gaat om het volledig integreren van ons digitale bestaan in ons volledige bestaan”. Voor GenZ is hun digitale bestaan net zo belangrijk en net zo impactvol als hun fysieke bestaan.
En is de metaverse er dan al? In zekere zin wel, immers, “het internet was ook niet van de ene op de andere dag live. Je zou kunnen zeggen dat er in ieder geval een versie van de metaverse is”. In ieder geval ziet hij de metaverse “absoluut niet” als iets van Facebook. GenZ wijst in het belang van de metaverse de weg. Voor die generatie is hun identiteit al deels digitaal. Zij gaan nu langzaam maar zeker de arbeidsmarkt op en worden daarmee volwaardige consumenten. Dat betekent dat ook hun verwachtingen en hun ervaringen een rol gaan spelen in hoe ze producten kopen.
Voor TikTok, ChatGPT en andere AI geldt dat ook: volg de ontwikkelingen, negeer het niet. Bekijk het, experimenteer, gebruik het, maar blijf je eigen beoordelingsvermogen gebruiken.
Spreker: Aragorn Meulendijk (MrMetaverse)
Interviewer: Hans Voorn
Event: Emerce Retail 2023

Lees hier het bericht