Intel ziet herstel van de markt

Chipmaker Intel heeft donderdag een omzet voor het tweede kwartaal voorspeld die boven de schattingen van Wall Street ligt, een teken dat de vraag naar chips zich herstelt na een neergang als gevolg van een overaanbod.
Intel heeft het vorig jaar erg moeilijk gehad en in het eerste kwartaal werden nog lijd 30 procent minder pc’s naar de handel verscheept.
De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg 11,72 miljard dollar, vergeleken met schattingen van 1,04 miljard. Het bedrijf boekte daarnaast het grootste kwartaalverlies ooit, namelijk 2,76 miljard dollar, of 0,66 dollar verlies per aandeel.
Intel heeft nog altijd last van een scherpe krimp van de PC-markt en ook de macro-economische onzekerheid speelt het bedrijf parten.
De omzet van het datacenter onderdeel en de AI-groep daalde met 39 procent tot 3,7 miljard dollar. De omzet van de pc afdeling daalde met 38 procent tot 5,8 miljard dollar.
Het bedrijf voorspelt voor het tweede kwartaal een aangepaste omzet tussen de 11,5 miljard en 12,5 miljard dollar. Door Refinitiv geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 11,75 miljard dollar.
Intel heeft ook de leveringen opgevoerd van zijn krachtigste datacenterchip, Sapphire Rapids.

Lees hier het bericht