Infographic: Privacy en veiligheid belangrijkste aandachtspunten voor Nederlanders bij online inloggen

Nederlanders vinden veiligheid en privacy de belangrijkste aandachtspunten bij het inloggen op een website of app en bij het delen van gegevens. Het zelf kunnen beslissen welke gegevens worden gedeeld geeft men als derde belangrijkste aandachtspunt aan. Dat blijkt uit onderzoek dat SIDN liet uitvoeren naar aanleiding van de introductie van de identity wallet Yivi, de opvolger van IRMA, die vanaf vandaag te downloaden is.
SIDN lanceerde onlangs officieel de Yivi-app, een identity wallet die verdergaat waar IRMA is gebleven. IRMA is een concept van hoogleraar beveiliging, privacy en identiteit, Bart Jacobs, en de afgelopen jaren door SIDN verder ontwikkeld.
Met de Yivi-app kunnen gebruikers veilig en makkelijk inloggen en bewijzen wie ze zijn zonder te veel gegevens te delen. De naam Yivi staat voor ‘jouw digitale leven’ en spreek je uit als [jievie]. Met deze nieuwe naam en app wordt er een volgende stap gezet in de volwassenwording van deze identity wallet. De afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt aan het optimaliseren van de veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de app.

Lees hier het bericht