Infographic: Nederlanders niet goed op de hoogte van voordelen LED-verlichting

Uit een kennistest van het initiatief ‘met LED kan het’, onder 1.000 Nederlanders, blijken er nog veel misvattingen over LED-verlichting te bestaan. Dat kan ook verklaren waarom slechts één op de drie huishoudens volledig gebruikmaakt van LED-verlichting in en om het huis.
Zo blijkt uit de kennistest bijvoorbeeld dat niet alle Nederlanders weten hoe lang het duurt voordat de investering in LED-verlichting zich terugbetaalt. Vier op de tien Nederlanders denken ten onrechte dat zij hier langer dan twee jaar mee bezig zijn. Een kleinere groep is wel op de hoogte van de juiste informatie en weet dat dit tussen de één en twee jaar duurt. Het gaat dus maar om een korte periode, dit dankzij het lage energieverbruik ten opzichte van andere verlichting.
Verder denkt men dat de levensduur van LED-verlichting korter is dan dat het daadwerkelijk is. Bij acht uur gebruik per dag gaat LED-verlichting zo’n zestien tot twintig jaar mee. De meerderheid is in de veronderstelling dat LED-verlichting minder dan zestien jaar mee gaat. Hiervan verwacht het grootste percentage dat zij slechts zes tot tien jaar met hun LED-verlichting kunnen doen. Slechts vier procent wist de levensduur juist in te schatten.

Lees hier het bericht