IKEA laat drones winkelvoorraden tellen

Bezoekers van IKEA’s in Nederland, België, Duitsland en nog een paar landen hebben kans dat ze drones door de winkel zien vliegen. Die helpen de winkelmedewerkers door voorraden in de winkels te tellen.
Eigenlijk vliegen ze alleen buiten de openingstijden door de winkels, maar misschien zal een enkele drone toch wat overijverig blijken en per ongeluk propellertjes zijn tonen.
IKEA is bezig vliegende hulptroepen in te voeren in zestien Europese winkels. Het gaat om honderd drones van het bedrijf Verity uit Zürich. Dat is gespecialiseerd in het automatiseren in-door inventarismanagement. Andere klanten zijn DSV, Maersk en Samsung.
De Zwitsers haalden vorige week nog dertig miljoen euro venture capital op in een ronde die werd geleid door A.P. Moller Holding, het moederbedrijf van rederij Maersk.
De drones vliegen langs de schappen van IKEA en kijken daar hoeveel voorraad er nog op de pallets ligt. De scheelt de menselijke collega’s van de autonome bots loop- en telwerk. Het Zweedse concern kijkt ook naar drones die artikelen kunnen pakken en picken. Dat komt bijvoorbeeld van pas bij e-commerceorders. Robots verzamelen dan items uit de winkel voor de Click & Collect-balies.

Lees hier het bericht